Partnere i Bangladesh

Et-årige kontrakter


SOVA


Harinavi SOVA Society, Indien, arbejder i Dinajpur South tæt på grænsen til Bangladesh. Målgruppen for projektet er adiwasi-kvinder (adiwasier er områdets oprindelige stammefolk).


SOVA startede arbejdet i området i 2010, men først i slutningen af 2015 har organisationen fået tilladelse til at modtage udenlandske donationer. Svalerne har støttet dem i hele perioden, men har først i 2016 fået mulighed for at støtte dem økonomisk, herefter kunne de komme i gang med arbejdet for alvor. 


SOVAs arbejder skrider fremad, men at de har haft nogle udfordringer med regeringens ombytning af pengesedler, som mange andre også har haft problemer med (regering har valgt fjerne de store pengesedler i et forsøg på at dæmme op for korruption). Dels har regeringen ikke været i stand til at ombytte alle pengesedler med det samme og dels har de i processen stødt på nogle korrupte organisationer og undersøger derfor alle organisationer. Vi forventer at forsætte samarbejdet med SOVA fremadrettet.Net to Rights


I januar 2004 blev Net to Rights oprettet som et netværk blandt U-landsforeningen Svalernes daværende og tidligere partnere. Netværket består i øjeblikket af fem organisationer: Thanapara TSDS, PUP, Bhumija, PLEAD og RULFAO. 


Alle organisationer fokuserer på kvinders rettigheder med særligt fokus på vold i hjemmet. Svalerne har støttet netværket med kapacitetsopbygning og støttet netværket over flere omgange gennem bevillinger fra Partnerskabspuljen under CISU.


Netværket har afholdt kurser for organisationens medarbejdere i kvinderettigheder, planlægning, monitorering, evaluering og projektledelse.


Net to Rights' formål er at udøve fælles fortalervirksomhed til forebyggelse af vold mod kvinder i hjemmet. Netværket er nået bredt ud med deres aktiviteter.

Som en del aktiviteterne har man støttet nogle frivillige grupper i landsbyerne, som de kalder Grass Root Changer groups. Efter den økonomiske støtte er stoppet fortsætter grupperne deres arbejder med at støtte kvinder, der har været udsat for vold i hjemmet. Partnerorganisationerne holder kontakt med disse grupper og yder dem støtte efter behov i kontakt med lokalregeringerne.


Kontakt hovedkontoret

Tlf.:  51 91 92 18 (for afhentning af genbrug, ring på telefon 38 86 47 78