Partnere i Indien

GRATIS AFHENTNING af dit GODE GENBRUG (KUN i KBH & omegn) ring på tlf. 38 86 47 78 (ml. kl. 10-14). DETTE henter vi.

Logo

Du er her: Forside » Det støtter vi » Indien » Partnere i Indien

PARTNERE I INDIEN

U-landsforeningen Svalerne støtter i øjeblikket 4 partnere i Tamil Nadu, Indien.


Støtten er baseret på længerevarende partnerskaber, som mestendels løber 3 år af gangen med mulighed for forlængelse. Nogle af vores partnere får dog også 1-årig støtte med mulighed for forlængelse.


Rural Development Council (RDC)

RDC arbejder på at fremme stammefolket Irulaernes* rettigheder og har fået støtte fra Svalerne til et 1-årigt projekt fra 2018 til 2019. Projektets formål er at styrke Irula-kvinder gennem uformel uddannelse og træning, hvor de bl.a. lærer at læse og skrive, lærer om sundhed og ernæring samt ulemperne ved tidligt ægteskab. Derudover har de oprettet opsparingsgrupper for kvinderne.


SOCIAL EDUCATION & ACTION SOCIETY (SEAS)

SEAS er en mangeårig samarbejdspartner, som i 2018 har fået bevilliget penge til  et 1-årigt projekt. SEAS hjælper Irulaerne med at skaffe identifikationskort og rationeringskort, som gør, at Irulaerne får adgang til både økonomiske og sociale privilegier (såsom billigere basale fødevarer og nemmere adgang til uddannelse) på grund af deres status i samfundet som stammefolk/oprindelige folk. Derudover arbejder SEAS med undervisning vedrørende politiske rettigheder, kvinders rettigheder og menneskerettigheder. De danner opsparingsgrupper for kvinder samt en slags "selvhjælpsgrupper" i landsbyerne, hvor de diskuterer sager vedrørende lokalsamfundet.


RURAL PEOPLE'S WELFARE ORGANISATION (RPWO)

RPWO har i 2017 fået bevilliget penge af Svalerne til endnu et 3-årigt projekt (2017-2020). Ligesom vores 2 andre partnere styrker RPWO stammefolket Irulaerne. Organisationen arbejder for at opnå basale rettigheder til Irulaerne, samt at organisere opsparingsgrupper. Desuden arbejder de med at styrke politisk bevidsthed og politisk engagement hos Irulaerne. Dette involverer blandt andet at informere om politiske rettigheder samt at opfordre landsbyboere til at stille op til det lokale valg - Panchayat Raj - og undervisning i Forest Act 2006, som er et lovforslag om oprindelige folks rettigheder til skoven.Centre for People's Participation and Development (CPPD)

CPPD er den ”yngste” af Svalernes partnere i Indien, der dog hurtigt har vokset sig stor over de sidste få år og nu har mange velfungerende projekter kørende, med støtte fra en del andre ud over Svalerne. Det, vi stadigvæk er med til at støtte CPPD i, er deres arbejde fokuseret på kvinder og børn i både Dalit og Irula landsbyer omkring byen Chidambaram. Her har CPPD de seneste år haft succes med at oprette velfungerende selvhjælpsgrupper (SHG'er) og også støtte dem med investeringer i indbringende virksomhed.


LÆS MERE


Hvis du vil læse mere om vores partnere og arbejde i Indien, kan du finde meget mere i vores partnerskabsrejserapporter her.

*IRULAER

Irula-stammen er oprindelig en samlerkultur, som lever af de rødder og planter, de kan finde i skoven. De høster honning, holder høns, samler brænde og jager og spiser kaniner og rotter. Mange er ansat som daglejere enten i landbruget eller på rismøller. Ofte er de blevet stavnsbundet til dette arbejde.


I Irula-samfundene er mænd og kvinder ligeværdige, men i takt med, at de bliver indlemmet i den almindelige indiske kultur, ændrer dette forhold sig også.


Irulaernes religion er centreret omkring guden Kanniammal, som er en laverestående gud i Hinduismen. Traditionelt har Irulaerne levet isoleret i områder omkring skovene og har ikke haft kontakt med andre mennesker; har været bange for verden omkring dem og følt sig ude af stand til at kontrollere deres egen skæbne, hvilket især skyldes den diskrimination, de i generationer har været udsat for.

Kontakt hovedkontoret

Tlf.:  51 91 92 18 (for afhentning af genbrug, ring på telefon 38 86 47 78