NYT

04-09-2020: U-LANDSFORENINGEN SVALERNE DELTAGER I VERDENS BEDSTE NYHEDER 

Igen i år er U-landsforeningen Svalerne med i den landsdækkende event, VERDENS BEDSTE MORGEN, på fredag d. 4. september klokken 7-9, hvor lokale frivillige fra U-landsforeningen Svalerne og Svalernes Fair Trade og Genbrugsbutik uddeler chokolade og aviser med konstruktive nyheder om klimakampen til morgenfriske danskere på Gunnar Nu Hansens Plads, Østerbro. Sammen med Verdens Bedste Nyheder og over 2300 andre frivillige landet over er vi med til at sætte fokus på verdens fremskridt gennem de sidste årtier.
Undersøgelser har vist, at danskerne tror, det går meget værre ude i verden – at der er mere fattigdom, sult og nød – end virkeligheden er. Verdens Bedste Nyheder er sat i verden for at nuancere danskernes opfattelse af verdens udvikling ved at fokusere på de globale fremskridt, der sjældent får opmærksomhed i de danske medier. Gennem den sidste generation er livskvaliteten forbedret for hundredvis af millioner mennesker verden over. Ekstrem fattigdom falder, flere børn overlever, folk lever længere og flere kommer i skole. I en svær tid, der er præget af coronavirus, er det vigtigt at minde hinanden om de mange fremskridt, der er sket gennem de sidste par årtier. Derfor går vi og tusindvis af andre frivillige på gaden 256 steder over hele landet for at dele Verdens Bedste Nyheder-aviser med historier om fremskridt og løsninger ud til morgenfriske danskere.17-03-2021: U-landsforeningen Svalerne afholder Generalforsamling søndag d. 6. JUNI 2021 - INVITATION & KANDIDATLISTE

08-05-2021: Kom til Åbent Hus på World Fair Trade Day 8. maj 11-15

 

”Er der en sammenhæng imellem FN`s Verdensmål og Fair Trade godkendelse? ”

Kom til Åbent Hus på World Fair Trade Day d.8.maj 11-15, i Svalernes Fair Trade og genbrugsbutik, Århusgade 35, 2100 Ø, og bliv klogere.


U-landsforeningen Svalernes butik i Århusgade Holder åbent Hus og har inviteret ” Mr. Fair Trade” fra Århus, Poul Roed Kristensen, til at komme og gøre alle interesserede vedr. Fair Trade godkendelse og på hvilken historie der ligger bag Fair Trade i Danmark.


Hvilken betydning har Fair Trade , som en lille faktor til, at opfylde især FN`s Verdens mål 1 og 8. ?

 Det drejer sig om hjælp til selvhjælp i udviklingslandene, samt bekæmpelse af fattigdom og et værdigt arbejdsliv. Men også om de mange små producenter og deres familier, og om hvorledes de håndterer bæredygtighed og økologi, når de fremstiller deres produkter.

I sidste ende også om, at få en godkendelse af produktion og arbejdsforhold, som er troværdig. Så varen kan sælges, som en Fair Trade vare. 

Poul Roed har været med fra starten og, er i dag, leder af Fair Trade Gruppen, i Århus, som importør. Endvidere er Poul Roed også  medvirkende til, at Danmarks største Fair Trade Butik, Bazaren, i Århus, er en realitet. Også Fair Trade butikken i Holstebro, har Poul Roeds fingeraftryk.


Der vil under Åbent Hus være mulighed for, at høre om nogle af de varer, som Poul Roed har været med til, at importere og som også findes i butikken. Det drejer sig bl.a. om Hængekøjer fra Sydamerika via firmaet Exporsal, i Salvador, men også papir og bøger fremstillet af elefantmøg, fra Kegalle området på Scri Lanca. 

Der bliver også mulighed for, at spørge ind til andre varer. Arrangementet er udformet med mulighed for spørgsmål og dialog  .Poul Roed vil blive suppleret af Birte Rugbjerg, næstformand i Fair Trade DK. 


Der vil være smagsprøver på kaffe og chokolade.

Restriktioner i forhold til Corona skal overholdes.Åbent Hus arrangementet er støttet af Fair Trade Danmark og CISU- Civilsamfund i udvikling.

Kontakt hovedkontoret

Tlf.:  51 91 92 18 (for afhentning af genbrug, ring på telefon 38 86 47 78