Inspiration - aktiviteter

Udvikling i samarbejde

Facebook

OPLYSNINGSAKTIVITETER & SYNLIGGØRELSE AF SVALERNES ARBEJDE

Herunder ses eksempler på nogle af de aktiviteter, som de aktive frivillige løbende afholder i U-landsforeningen Svalernes forskellige lokalafdelinger og butikker rundt om i Danmark.

1. maj i Aarhus

Salg af Fair Trade figurer (elefanter i ler) med valgfrit beløb for køberen sammen med uddeling af brochurer om U-landsforeningen Svalerne.

Upcycling-event

I Svalernes genbrugsbutik i Odense arrangeres der ofte 'upcycling' events, hvor frivillige tilbyder butikkens kunder at prøve kræfter med 'upcycling' af genbrugsting, såsom dåser, stole, skamler, etc.

Kaffemik i smukke genbrugskopper

På flere af Svalernes loppemarkeder/genbrugsbutikker kan kunder nyde en kop kaffe - dette gøres til en begivenhed med fine genbrugskopper i forskellige stel under titlen 'Kaffemik'.

Live musik i Svalernes butikker

Det giver altid en dejlig stemning og tiltrækker nye kunder i butikken, når der er et arrangement med musik. Det kan være afrikansk musik ifm. Fair Trade arrangementer. Eller studerende fra musikskoler og unge gymnasiebands, som optræder med musik i genbrugsbutikkernes åbningstid.

Fair Trade på gaden, KBH

I forbindelse med et lokalt arrangement i nærområdet rykkede Svalernes Fair Trade & genbrugs-butik i København et større udvalg af fine Fair Trade varer ud på gaden og fik på den måde snakket med en masse nye fremtidige kunder.

Roskilde Festival

Selvom det efterhånden er mange år siden, så deltog U-landsforeningen Svalernes frivillige flere år i Roskilde Festival med indisk gadekøkken, bengalsk mad, opstillet bryllup i sarier, hennatatoveringer og meget mere.

Bod på marked, Odense

Hos Svalernes genbrugsbutik i Odense deltager de ofte med en bod til markeder og byfester. Udover at sælge lidt ekstra, har det også den fordel, at de nogle gange får andre boders usolgte varer med tilbage til genbrugsbutikken. Deltagelse i markeder er også en glimrende lejlighed til at gøre opmærksom på det gode arbejde Svalerne laver i Indien og Bangladesh.

Besøg fra Bangladesh

Svalerne har flere gange haft besøg i Danmark af deres lokale partnere fra Indien og Bangladesh. Det er herligt at vise vores partnere, hvordan pengene, som de modtager fra Svalerne, tjenes ved frivilliges store indsats på loppemarkeder, Fair Trade & genbrugsbutikker rundt om i Danmark (hvor de udenlandske gæster har boet privat hos Svalernes frivillige).

Saml ind à la Giro 413

Flere medlemmer og frivillige har i tidens løb ladet deres store fest eller fødselsdag være en anledning til at skaffe ekstra midler til Svalernes arbejde ved at samle ind à la Giro 413 og donere det indsamlede beløb direkte til Svalerne.

Gavekort til genbrug

Svalernes genbrugsbutik i Odense har haft succes med at sælge hjemmelavede gavekort til genbrugsbutikkens kunder, hvor mange har købt det som gave.

Frivillig Fredag

Frivillig Fredag falder altid den sidste fredag i september og er hele Danmarks festdag for frivillighed. U-landsforeningen Svalernes hovedkontor har flere gange brugt dagen som anledning til at sætte fokus på vores egne frivilliges kæmpe indsats året rundt overalt i Danmark. Dagen kan være anledning til at afholde et arrangement i den lokale afdeling eller butik, for på den måde at skaffe nye frivillige til Svalernes arbejde.

Stiklinger i genbrug

En frivillig i Svalernes genbrugsbutik i Odense havde ikke mulighed for at tage vagter i butikken i en periode, men gik så i stedet i gang med at dyrke stiklinger / aflæggere af planter, som blev sat til salg i genbrugsbutikken i (genbrugs)krukker.

Sociale arrangementer

Når frivillige i en enkelt lokalafdeling eller butik i Svalerne mødes er det altid vildt hyggeligt og giver en god følelse af samhørrighed og tilknytningen til Svalerne styrkes.

Polterabend eller lign.

Svalerne i Odense holder særskilt åbent i genbrugsbutikken uden for alm. åbningstid for større gruppearrangementer ved aftale på forhånd. Det kan f.eks. være i anledning af en polterabend, en veninde-komsammen eller lignende.

Kurvefletter i Fair Trade

Temaarrangementer i Svalernes Fair Trade afdeling i København er altid en god anledning til at trække nye kunder til butikken og sætte fokus på retfærdig verdenshandel, bæredygtighed, Verdensmålene samt på specifikke varer i butikken. Her viser en kurvefletter fra Ghana, hvordan Bolgakurve laves.

Frivillig for en dag

I Odense har en frivillig haft barnebarnet med på vagt i genbrugsbutikken. Det er sådan en fin måde at få sikret fremtidens frivillige i Svalerne på - social indignation og lysten til at hjælpe andre skal modnes fra barnsben. Så tag dit barn eller barnebarn med på din frivillige vagt i Svalernes butikker.