Kom til Åbent Hus på World Fair Trade Day 8. maj 11-15

”Er der en sammenhæng imellem FN`s Verdensmål og Fair Trade godkendelse? ”

Kom til Åbent Hus på World Fair Trade Day d.8.maj 11-15, i Svalernes Fair Trade og genbrugsbutik, Århusgade 35, 2100 Ø, og bliv klogere.

U-landsforeningen Svalernes butik i Århusgade Holder åbent Hus og har inviteret ” Mr. Fair Trade” fra Århus, Poul Roed Kristensen, til at komme og gøre alle interesserede vedr. Fair Trade godkendelse og på hvilken historie der ligger bag Fair Trade i Danmark.

Hvilken betydning har Fair Trade , som en lille faktor til, at opfylde især FN`s Verdens mål 1 og 8. ?

Det drejer sig om hjælp til selvhjælp i udviklingslandene, samt bekæmpelse af fattigdom og et værdigt arbejdsliv. Men også om de mange små producenter og deres familier, og om hvorledes de håndterer bæredygtighed og økologi, når de fremstiller deres produkter.

I sidste ende også om, at få en godkendelse af produktion og arbejdsforhold, som er troværdig. Så varen kan sælges, som en Fair Trade vare.

Poul Roed har været med fra starten og, er i dag, leder af Fair Trade Gruppen, i Århus, som importør. Endvidere er Poul Roed også  medvirkende til, at Danmarks største Fair Trade Butik, Bazaren, i Århus, er en realitet. Også Fair Trade butikken i Holstebro, har Poul Roeds fingeraftryk.

Der vil under Åbent Hus være mulighed for, at høre om nogle af de varer, som Poul Roed har været med til, at importere og som også findes i butikken. Det drejer sig bl.a. om Hængekøjer fra Sydamerika via firmaet Exporsal, i Salvador, men også papir og bøger fremstillet af elefantmøg, fra Kegalle området på Scri Lanca.

Der bliver også mulighed for, at spørge ind til andre varer. Arrangementet er udformet med mulighed for spørgsmål og dialog  .Poul Roed vil blive suppleret af Birte Rugbjerg, næstformand i Fair Trade DK.

Der vil være smagsprøver på kaffe og chokolade.
Restriktioner i forhold til Corona skal overholdes.

 

Åbent Hus arrangementet er støttet af Fair Trade Danmark og CISU- Civilsamfund i udvikling.